CEVİZİN FAYDALARI
![Resim](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4K6sWbhj6_ghAPhFkjMhWk8Q1cSRYWn1MG07ntaUPjBKg8mGLivs3vl0gV5Ey6Cx3aybezUhQFbGbZPXCNwIrHPuB0Mi368TkYirOLaL1BqYfkf_OVjVl9XlMSW8Xx3OEimppnNahMlk/s640/cevizin-faydalari-ce-5c071469aec1a37113dc.jpg)
CEVİZ TÜKETMEK KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR Bilimsel araştırmalara göre de; düzenli olarak tüketilen ceviz, kötü kolesterolü düşürür ve kalp damar sağlığını korur. Ceviz, damarların esnek kalmasını ve kan akışının normal şekilde devam etmesini sağlar. Böylece tansiyonun yükselmesini önler. Ancak uzmanlar her gün 3-4 tane ceviz ve haftada 3-4 yemek kaşığı ceviz yağı tüketilmesini öneriyor. A raştırmacıların yaptığı çalışmaya göre düzenli olarak ceviz yemek kolesterolü önemli ölçüde düşürüyor. Cevizin damarlar üzerindeki olumlu etkisi, Tip 2 diyabet hastalarında damar tıkanıklığı riskini düşürüyor. Buna bağlı kalp hastalıkları görülme olasığı da azalıyor.